Ingar Næss - Gründer og Rådgiver

Ny hjemmeside med unike priser på kunde og medarbeiderundersøkelser av topp kvalitet. 

Klikk for å gå rett til tilbudene. http://www.maturusresearch.com/#!priser--tilbud/c5fo

Klikk for å gå til den nye hjemmesiden: http://www.maturusresearch.com

Med en meget lang og bred erfaring har jeg de siste årene har konsentrert om å dele min erfaring med andre ledere gjennom rådgivningsselskap Maturus AS.

Denne siden heter "Om oss" og oss inkluderer også at jeg samarbeider med en rekke personer og bedrifter, når det er nødvendig for å levere optimale løsninger for mine kunder.

 Om du er interessert i min CV, kan du lese mer her:

Article image

Utdanning

Jeg har min hovedutdannelse fra Markedsføringsskolen og BI.

Erfaring Radio- og TV bransjen

Jeg har 17års erfaring fra radio- og TV bransjen, både som leverandør og detaljist.

Det startet i Coop i 1965 som vikar i radio og TV-avdelingen og i 1966 ble jeg ansvarlig for plateavdelingen. For å lære mer begynte jeg i brunevareavdelingen hos den da anerkjente forretningen Grøndahl AS. Etter militæret ble jeg med på lansering av Sanyo i slutten av 1969. Her hadde jeg ansvaret for ca 300 kunder. Dette var før de store kjedene var etabert.

Jeg var også med å bygge opp en Oslobasert kjede med navn TV-linken fra 1972 og i 1977 den store danske kjeden FONA. Vi bygget opp 11 buikker på 12 måneder, men ble så solgt til en annen norsk kjede.

I slutten av `78 ble jeg Salgssjef i Luxor. Her lanserte vi en av de første PC`ene i NOrge, ABC 80. I `80 ble jeg salgsjef for bl.a. PioneerAR. TDKog SABA/Tandberg.

De danske kjedene Fona og Audioscan (i dag HiFi Klubben) var jeg henholdsvis innkjøp- og markedssjef og daglig leder. Sistnevnte ble min siste arbeidsgiver i denne bransjen i 1987.  

IT/web

Mitt første møte med IT var i det Italienske selskapet Olivetti hvor jeg arbeidet som salgskonsulent i 1970-72. Her solgte jeg en av de aller første elektroniske bokførings- og lønnsystemer som ble levert i Norge, til selskapet Fagbygg AS.
Jeg hadde også gleden av å bli kjent med Frank Bekk en ledende motivator for så vel toppidrettsutøvere som ledere.

I 1977 i Luxor kom jeg for første gang i kontakt med en "PC" eller rettere en spill konsoll, med navn ABC 80.

Allerede i 1985 arbeidet jeg med online - løsninger og elektroniske databasesøk og i 1986 deltok jeg i arbeidet med innsamling av data til Brønnøysund registrene.

I mitt arbeid i Telenor Media skrev jeg i desember 93, forslag til den første internett strategien som ble døpt Origo. Denne ble senere fusjonert inn i Sol og heter i dag, - Kvasir! Jeg hadde også gleden av å arbeide med elektronisk og tradisjonell forretningsutvikling i mange år, noe som igjen har gitt meg solid kunnskap og kompetanse innen elektronisk publisering.

Ingar Næss

Media

I 1984 gikk over til media for første gang. Som adm.dir for Skandinavisk TV-produksjon var jeg med å bygge opp et av Norges første privateide TV-produksjons selskap, som var eiet av MediaVisjon. Vi hadde også ansvar for produksjon av lokal TV, etter fusjonen med Info-film & video. I 1996 ble jeg "hentet" til et av Tvenge brødrenes selskap for å bygge opp Brydes Gule sider.
Dette ble starten på et mangeårig meget spennende arbeid og utvikling for meg. På denne tiden var Televerket den store aktøren. Tvenge hadde også avtale om salg av annonser for Gule Sider og i 1988-89 Ditt Distrikt og Bedriftskatalogen.

I 1991overtok jeg ansvaret for lokalkatalogen Ditt Distrikt og etter fusjonen med Teleannoser og Televerket i 1993 ble jeg ansvarlig for Ditt Distrikt og Bedriftskatalogen. Jeg hadde også ansvaret for forretningsutvikling og der i gjennom Pomor Directory i Murmansk, Golfguiden, ReiseGuiden og ikke minst alle elektroniske nyvinninger, som vi lanserte i disse årene.

3. desember i 1993 presenterte jeg den første internett relaterte strategien for Telenor Media. Denne ble senere døpt til Origo, som igjen ble fusjonert inn i SOL og som i dag heter Kvasir.
Høsten 1994 kjøpte vi et selskap som fikk navnet Telenor Marcktech og her bygget vi opp Norges største audiotekst selskap. Kanskje bedre kjent som tjenestene hvor du får beskjed om å taste1eller taste 2.

I 1997 overtok jeg ansvaret for datterselskapet Publishing AS. Her bygget vi opp konkurrenten til Opplysningen 180. (i dag 1881) Dette var den første komplette CD-rom´en med alle telefonnummer i Norge.
i vår portefølje hadde vi også Lokalveiviseren, som vi to år senere fusjonert inn i Ditt Distrikt av rent strategiske grunner. Det siste store produktet vi hadde var Brønnøysund katalogen.
Her utviklet vi en helt ny elektronisk tjeneste som i dag heter Proff. Jeg hadde gleden av å arbeide i dette "systemet" i ca 11år og må innrømme at jeg lærte fantastisk mye disse årene, som igjen har lagt grunnlaget for de etableringer jeg har vært med på etter dette.

Analyse

I 2000 stiftet og etablerte jeg Refleks AS, et Internett basert undersøkelses selskap. Ideen var basert på tidligere erfaringer og behov om innhenting av fakta til våre beslutningsprosesser.

Nå skulle vi gi ledere i små og mellomstore bedrifter muligheten til å gjennomføre profesjonelle undersøkelser til en brøkdel av prisen som de ellers måtte betale hos Gallup og MMI.

Vi var opptatt av å gi våre kunder så høy NYTTE som mulig og utviklet en rekke meget gode modeller og metoder, som fortsatt i dag er blant de aller beste. I de årene lærte jeg mye om analyse og har fått en, for meg, meget viktig kompetanse som jeg har glede av nesten hver dag.

Refleks ble solgt til QuestBack i desmber 2008.

Rådgivning

 

Jeg stiftet Maturus i 2004 sammen med en meget god kollega, som i dag er en av mine samarbeids partnere. Jeg har gleden av å arbeide med meget spennende bedrifter hvert år og legger vekt på og fortsatt ”levere” høy NYTTE ift mine kunders behov.

 

 

Jeg håper at du tar kontakt for en prat om du har behov mine tjenester.

 

Fotograf

Allerede i 1978 kjøpte jeg min første Hasselblad og bygget opp et komplett studio. Den gangen var 80% produktfotografering og resten portrett. I 1985 solgte jeg alt utstyret mitt til Morten Krogvold. Nå har jeg startet opp fotograferingen igjen som en side gesjeft fra min rådgivning. Jeg har som mål og bli best på næringslivets fotobehov. Inkludert i dette bygger jeg opp flere forskjellige konsepter som kan forsterke mine kunders anerkjennelse og omdømme, fordi det benytter bilder som en del av sin kommunikasjonsstrategi.